vrijdag 15 juni 2012

Summer ^.^

Hiya! De zomer komt er weer aan... <3 Genoeg tijd deze week (MEGAMEGAMEGAonweersbuien...) om alle shorts en t-shirts en hemdjes weer van de bovenste plank te halen :D Toch zitten er ook nadelen aan... Ik heb voor de lol eens wat research gedaan en heb een paar tips gevonden van msn.nl voor een geweldige zomer ;P :

Zon,zout en chloor zijn de boosdoeners, daar wordt ons haar ongelukkig van. Je haar wordt namelijk droog en beschadigd en je geverfde lokken kunnen verkleuren. Om je haar tegen de zon te beschermen kun je beginnen met het dragen van een hoed, pet of sjaal. Daarnaast kun je ook kiezen voor opgestoken haar in een knot of een vlecht. Hiermee wordt het haar minder pluizig en het is nog comfortabel ook. Draag je je haar liever los gebruik dan na het douchen een conditioner of ga voor speciale haarproducten die je lokken tegen de zon beschermen. Neem bijvoorbeeld een kam mee naar het strand, spuit een beetje uv-haarbeschermer op de punten van de kam en borstel je haar na iedere duik (voorkomt klitten!). Van veel modellen is notenolie het beautygeheim (het zit dan echt altijd in hun dure handtas). Notenolie heeft haar beschermende eigenschappen tegen de zon, zout en chloor en wordt in veel beautyproducten verwerkt. Ga je voor een flesje olie, doe dan een beetje olie op je hand en smeer dit alleen aan de onderkant van je haren.
Tot slot is vooral voor geverfd haar goed om af en toe een hydraterende haarmasker te gebruiken.

Zonnen is heerlijk en zorgt voor vitamine D en een goed humeur, maar helaas zijn er ook gevaren. Naast verbanden kan onverantwoord zonnen namelijk huidkanker en huidveroudering veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet. Zorg er in ieder geval voor dat je je goed insmeert met zonnebrand en dit regelmatig blijft doen. Wees niet te zuinig want hoe meer je op doet hoe sterker de factor.
Welke factor je kiest hangt af van je huidtype. Heb je een lichte huid die snel verbrandt , ga dan voor minimaal factor 30 en met een getinte of donkere huid voor minimaal 15. (Ook met een donkere huid kun je verbranden). Natuurlijk willen we voor een bruine tint gaan en dit bouw je het mooist op door een of twee keer per week je huid te scrubben. Smeer je na het zonnen en douche altijd nog in met een after sun om je huid te laten koelen en vochtig te houden. Word je niet snel bruin of heb je weinig tijd? Dan zijn er tegenwoordig ook nog vele selftanners. Scrub dan ook eerst je huid en breng elke dag geleidelijk de selftan aan om vlekken te voorkomen en de tint op te bouwen.

De slippers, sleehakken, schoenen met open teen moeten natuurlijk allemaal weer gedragen worden en daar willen we mooie voeten in hebben. Begin je eigen pedicure ^.^:
Verwijder eerst je oude nagellak met nagellakremover. Laat je voeten 5 tot 10 minuten weken in een teiltje met water en volle melk. Doe van te voren nog wat nagelriemolie langs de nagel. Haal om de beurt je voeten uit het water en duw de nagelriemen voorzichtig terug. Met scrubben en vijlen kom je al een heel eind om je voeten tot het gewenste resultaat te krijgen. Vijl je hiel en de bal van je voeten met een voetvijl en scrub daarna goed je gehele voet (hier zijn speciale crubs voor). Daarnaast is met blote voeten op het strand lopen ook de perfecte natuurlijke scrub en voorkomt eelt. Spoel hierna je voeten af en droog ze goed (ook tussen de tenen). Knip de nagels recht af en vijl de scherpe randjes. Smeer je voeten in met een goeie dikke crème en laat dit intrekken (verfrissend he?). Lak tot slot de nagels met een zomers kleurtje om je voeten helemaal af te maken. Heb je wel is moeite met het lakken van je teennagels, gebruik dan een teenspreider om je tenen uit elkaar te houden. Vrolijke, blije kleurtjes zijn het leukst natuurlijk ^.^

Deze tips zijn voor ons, de vrouwen xD Met deze tips ga je met gladde benen het strand op. Om te beginnen is met ongeschoren benen naar het strand een absolute no go voor ons. Nu kunnen we scheren of epileren?  Voor het scheren of epileren gaan we eerst scrubben om dode huidcellen te verwijderen en je huid goed voor te bereiden. Breng de scrub in ronddraaiende bewegingen aan van de enkels naar boven, Dit stimuleert de bloedsomloop. Scheren is snel en gemakkelijk en tegenwoordig zijn er goede scheermesjes te verkrijgen. Gebruik hierbij wel altijd scheerschuim en smeer de benen daarna goed in met bodylotion. Het voordeel van epileren is dat je benen langer zacht blijven, want haartjes kunnen wel tot drie weken weg blijven.

Whoaaaa das veel tekst :o Als je dit net helemaal gelezen hebt: RESPECT!! Tnx for watching! ^.^ Cu laterrrrrr. Grtz Tessa

1 opmerking: