woensdag 20 juni 2012

Recept voor Churro's




Hooi! Ik weet niet of je ze kent, maar churro's zijn bijna de lekkerste dingen op aarde :o. Als het bij ons kermis is staat er altijd een kraampje met churro's :D Churro's zijn gefrituurde deegrepen en worden in Spanje soms als ontbijt gegeten.  (bij deze: I LOVEEE SPANJE)  Hier even een plaatje:
yum yum :p
Ik wou echt graag weten hoe je ze maakt, dus heb ik een recept opgezocht ;p Er zijn twee varianten: hartige en zoete. Daar kun je tussen kiezen. Hier het recept (het is voor vier personen, dus daar ben je wel ff zoet mee xD) :

Basisdeeg:

  • 2.25 dl. water
  • 45 g. boter
  • snufje zout
  • 120 gr. bloem
  • 60 gr./6 el. maismeel
  • 2 eieren
  • olie om te frituren

    voor zoete churros:
  • 60 gr./4 el. suiker
  • 1 el. cacaopoeder
  • 1 tl. kaneel
  • poedersuiker naar keuze

    voor hartige churros:
  • 2 el. fijngeraspte kaas
  • 2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad en fijngehakt
  • parmezaanse kaas. Welke je wil kan je zelf kiezen ^.^

  • Meng water, boter en zout door elkaar in een pan met een dikke bodem. Voeg voor zoete churros ook suiker toe (yum yum). Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt. Roer onmiddellijk de bloem en  het maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het voor en laat het mengsel een beetje afkoelen.
    Voeg een voor een de eieren met cacao & kaneel (voor zoet) of kaas & Spaanse peper (voor hartig) toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken.
    Klop tot het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken.
    Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormige spuitmond.
    Verhit tenminste 10 cm olie in een (frituur)pan. Spuit het deeg in reepjes van 25 cm in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is. Laat de churros op keukenpapier uitlekken.
    Bestrooi zoete churros met poedersuiker en hartige met parmezaanse kaas.

    Ik heb ze al een keer gemaakt. Ze zijn echt GODDELIJK!!! Nog ff een tip voor bij het serveren: smelt wat chocola. Dat heb ik geprobeerd (los van het recept) en dat is ZOOOOOO lekker :D
    Oke, dat was t! xD Tnx 4 watching en als je churro's gaat maken: veel plezier en succes!!!! Grtz Tessa ^.^


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten